Românii care vor să meargă în Muntenegru nu mai trebuie să prezinte un certificat de test negativ la coronavirus

Data publicării:
Muntenegru turism
FOTO: Twitter/Organizația Națională de Turism Muntenegru

Românii care vor să meargă în Muntenegru nu mai trebuie să prezinte un certificat de test negativ la coronavirus, așa cum era obligatoriu până acum.

Măsura a fost luată de Guvernul din Muntenegru, după ce Uniunea Europeană a anunțat, miercuri, că introduce țara pe lista albă a statelor din afara UE.

Consiliul UE a adoptat, marți, o recomandare privind ridicarea graduală a restricțiilor temporare aplicate călătoriilor neesențiale care vin din afara blocului comunitar, potrivit unui comunicat de presă emis de instituție.

Pe baza criteriilor și condițiilor stabilite în recomandarea Consiliului UE, de la 1 iulie, statele membre ar trebui să ridice restricțiile de călătorie la granițele externe pentru rezidenții din 15 țări terțe, printre care și Muntenegru.

Astfel, intrarea în Muntenegru este asigurată fără restricții suplimentare pentru cei care îndeplinesc trei condiții: 1. sunt rezidenți ai uneia dintre țările de pe „lista verde” sau a rămas în țara din „lista verde” cu cel puțin 15 zile înainte intrarea în Muntenegru; 2. dacă într-o perioadă de la a 15-a zi înainte de a intra în Muntenegru până în ziua intrării, acesta nu a rămas în nicio țară din afara „listei verzi”; 3. nu a călătorit în nicio țară sau în niciuna dintre țările din afara „listei verzi” decât în ​​tranzit (tranzitul este călătorie fără întârziere, așa cum se dovedește cu privire la documentul de călătorie).  

„Lista verde” include statele membre ale UE (Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Liban, Malta , Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania și Suedia) și Algeria, Andorra, Australia, Bahamas, Barbados, Brunei, Cambodgia, China, Costa Rica, Cuba, Fiji, Georgia, Indonezia, Islanda, Jamaica, Japonia , Iordania, Madagascar, Malaezia, Maroc, Mauritius, Monaco, Mongolia, Mozambic, Noua Zeelandă, Nicaragua, Norvegia, Palestina, Papua Noua Guinee, Paraguay, Filipine, Seychelles, Senegal, Coreea de Sud, Elveția, Tadjikistan, Thailanda, Trinidad și Tobago , Tunisia, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam și Zambia, potrivit gov.me.

Redactare Georgiana Marina

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri