Românii din Italia au sărbătorit în avans ieșirea din carantină. "Au petrecut prea bine chiar, iar nu au fost la înălțimea situației"

Data publicării:
Italia, Cinque Terre
FOTO: Profimedia Images

În ultimele zile, de la 1 mai până în prezent, românii din Italia au sărbătorit, au petrecut prea bine, a declarat la Digi24 Marian Mocanu, vicepresedintele Ligii Românilor din Italia. El și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care românii din peninsulă au petrecut ultimele zile în carantină.

"Românii au petrecut de la 1 mai până acum foarte bine, prea bine chiar. Și de data asta, ca și de Paște, au fost mulți care s-au reunit, au sărbătorit, unii au încercat să ajungă în România cu mașina.

Am avut neplăcuta surpriză să primesc telefoane de la persoane cu scuze ciudate, voiau să știe dacă se pot întoarce în România, dacă e posibil să facă un grătar la iarbă verde.

Nici de data asta românii nu au înțeles și nu au respectat ce trebuia, adică să stea acasă.

Din nou nu am fost la înălțimea situației și am copiat lucrurile neplăcute", a spus Mocanu.

El a făcut un apel ca românii din Italia să respecte măsurile impuse în aceste două săptămâni de test în care țara intră într-o perioadă timidă de relaxare.

Italia iese de astăzi din carantină. Industriile și construcțiile repornesc, iar oamenii vor avea voie să iasă din case să ia aer, după aproape două luni. Iar cifrele arată că această relaxare, deși precaută, nu este grăbită - ieri a fost înregistrat cel mai mic număr de noi decese din cauza noului coronavirus de la începutul carantinei, la 9 martie.

Redactare G.M. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri