Românii tineri merg la muncă în Italia, iar italienii bătrâni sunt sfătuiți să se mute în România

Data publicării:
N20 PENSIONARI INDRAGOSTITI IASI GettyImages-143715443

România devine o destinație destul de căutată de către pensionarii italieni care decid să se mute peste graniță, informează Investireoggi.it, un cotidian financiar din Italia.

Unul dintre motivele pentru care România este luată în calcul de pensionarii italieni este costul redus al vieții. Mulți dintre românii care lucrează în Italia susțin că salariul mediu în România este în jur de 400 de euro pe lună. Costul redus al vieții este motivul pentru majoritatea românilor merg să lucreze în Italia, iar apoi se întorc în România, informează sursa citată.

Acest cost depinde dacă vorbim de zona urbană sau rurală. Așa cum și în Italia costul vieții este mai mare în Milano decât într-un sat micuț, aceeași situație se aplică și în România.

Publicația atrage atenția că prețurile alimentelor la supermaket sunt aproximativ egale cu ele din România, iar aceeași situație există când vine vorba de telefoane mobile sau electronice. Viteza internetului din România este lăudată, fiind de două ori mai mare decât cea din Italia.

Potrivit Investireoggi.it, un pensionar cu o pensie anuală de 20.000 de euro va plăti în România 10% taxe, sau 16% în cazul în care pensia sa anuală depășește 1 milion de euro.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri