Rusia a deschis primul centru pentru acordarea paşapoartelor ruseşti în Estul Ucrainei

Data publicării:
putin avertisment - kremlin

Rusia a început acordarea de paşapoarte ruseşti rezidenţilor din estul Ucrainei, în regiunile care se află sub controlul separatiştilor încă din 2014. Vladimir Puțin a semnat un decret prin care se simplifică procedura, iar centrul de paşapoarte a fost deja deschis, relatează The Moscow Times.

vladimir putin_kremlin ru 5
Foto: kremlin.ru

Centrul pentru eliberarea de paşapoarte ruseşti către rezidenţii din Luhansk şi Doneţk, cele două republici separatiste nerecunoscute din estul Ucrainei, a fost deschis în regiunea de la graniţa cu Rusia, dar autorităţile ruse spun că nici măcar nu e nevoie ca ei să se prezinte la centru pentru obţinerea paşapoartelor – trebuie doar să împuternicească pe cineva să le ducă actele necesare.

Mai mult decât atât, Vladimir Putin a mai spus că ia în considerarea simplificarea procedurii pentru toţi cetăţenii Ucrainei. Într-o postare pe Facebook, preşedintele ales al Ucrainei a răspuns că nu se aşteaptă ca prea mulţi ucraineni să accepte oferta preşedintelui rus şi a oferit şi el cetăţenia ucraineană ruşilor care „suferă de pe urma regimurilor autoritare şi corupte. ”

Criza din estul Ucrainei a început în 2013 cu protestele împotriva fostului preşedinte Viktor Yanukovich şi s-a soldat cu anexarea Crimeei de către Rusia şi cu un război civil în estul Ucrainei care a făcut 13.000 de victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri