Rusia a desfășurat cel mai mare grup de nave de desant în Marea Neagră (TASS)

Data actualizării: Data publicării:
Nava de desant Piotr Morgunov
Nava de desant Piotr Morgunov, aparținând Flotei de Nord a Rusiei. Foto: Profimedia

O grupare de nave de desant ale marinei ruse, formată din șase nave mari de desant ale Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică, și șase nave de desant ale Flotei din Marea Neagră, este pregătită să execute misiuni în Marea Neagră, scrie agenția TASS, citând „structuri de putere” din Crimeea.

„Pentru prima dată, un grup de nave atât de mare operează în Marea Neagră, constând în 12 nave mari de desant aparținând flotelor de Nord, din Marea Baltică și din Marea Neagră. Aceste nave de desant sunt pregătite să îndeplinească misiuni ca parte a operațiunii militare speciale”, a declarat sursa citată de TASS.

Printre navele dizlocate din Flota Nordului se numără „Piotr Morgunov”, „Minerul Olenegorsk” și „George Pobedonoseț” („George Învingătorul” - n.r.).

Flota de la Marea Baltică este reprezentată de navele „Korolev”, „Minsk” și „Kaliningrad”.

Din Flota Mării Negre fac parte navele „Cezar Kunikov”, „Novocerkassk”, „Azov”, „Yamal”, „Orsk” și „Nikolai Filcenkov”.

TASS nu a obținut confirmări oficiale privind aceste mișcări de nave.

Pe 10 februarie, Flota Mării Negre anunța că șase nave de desant, parte a Flotelor Nordului și Mării Baltice, au  intrat în Marea Neagră. În timpul exercițiilor comune, navele au executat misiuni de apărare a coastelor Crimeei și a bazelor navale.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri