Rusia a început exerciții militare cu tancuri în apropierea graniței cu Ucraina, a doua zi după negocierile cu SUA de la Geneva

Data publicării:
tanc rusesc
Foto: Profimedia

Trei mii de soldaţi ruşi au început exerciţii cu armament real, inclusiv tancuri, în regiuni din apropiere de graniţele cu Ucraina şi cu Belarus, transmite marţi Reuters, care citează Interfax.

Anunţul privind aceste exerciţii a fost făcut de armata rusă a doua zi după consultările ruso-americane privind propunerile de securitate făcute de Moscova şi despre care Kremlinul a declarat marţi că nu au oferit motive de optimism privind o reducere a actualelor tensiuni.

Interfax a citat un comunicat al Districtului militar vestic potrivit căruia exerciţiile vor avea loc în regiunea Smolensk, din apropiere de graniţa cu Belarus, şi în regiunile Voronej, Belgorod şi Briansk, din apropiere de Ucraina, implicând 300 de piese de armament, inclusiv tancuri T-72B3, vehicule de luptă BMP-2 şi arme de foc obişnuite.

Militarii vor face exerciţii de tragere din vehicule blindate, marş în timpul unor activităţi de sabotaj şi recunoaştere din partea inamicului şi de aprovizionare cu armament a teritoriului controlat.

Rusia a comasat trupe lângă graniţa cu Ucraina şi a cerut alianţei NATO să nu ia în calcul primirea fostei republici sovietice şi să nu se mai extindă spre Est, Washingtonul insistând în ce-l priveşte că nu poate accepta aceste cereri. Rusia şi Statele Unite au purtat o primă rundă de discuţii luni la Geneva pe această temă.

Citește și SUA și-a informat aliații din NATO despre discuțiile cu Rusia, cu o zi înaintea summitului Rusia-NATO

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri