Rusia acuză Ucraina că a tras tiruri de mortiere asupra grănicerilor ruşi, în regiunea Kursk. Reacția Kievului

Data actualizării: Data publicării:
mortier care trage
Foto: Profimedia

Un oficial regional rus a declarat miercuri că grănicerii din regiunea Kursk, la frontiera cu Ucraina, au fost vizaţi de tiruri de mortiere. Armata ucraineană a răspuns că nu are informații despre un astfel de eveniment. 

ACTUALIZARE Armata ucraineană afirmă că nu are informații despre un atac asupra grănicerilor ruși în regiuea Kursk, potrivit The Guardian

Publicația britanică mai arată că guvernatorul rus al regiunii Kursk, Roman Starovoit, a declarat pentru agenția rusă RIA că tirurile de mortier trase în zona localității Sudzha din regiunea Kursk, în apropierea graniței dintre cele două țări, nu au atins teritoriul Rusiei.

Știrea inițială

„Ieri, 5 aprilie, (ucrainenii) au încercat să tragă cu mortiere asupra poziţiilor grănicerilor noştri în districtul Sudjanski”, a afirmat Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

„Grănicerii ruşi au ripostat (...) Nu au existat victime sau pagube de partea noastră”, a adăugat oficialul rus.

Rusia a acuzat săptămâna trecută forţele ucrainene că au întreprins un atac aerian împotriva unui depozit de combustibil în oraşul Belgorod, în apropierea graniţei cu Ucraina, însă un oficial ucrainean de rang înalt a negat responsabilitatea atacului.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri