Rusia amenință cu represalii cel de-al 29-lea membru NATO și acuză o "isterie ruso-fobă"

Data actualizării: Data publicării:
Muntenegru in NATO
Foto: Shutterstock

Muntenengru a devenit, luni seară, al 29-lea stat membru al NATO, în urma unei ceremonii desfășurate la sediul Departamentului de Stat din Washington.

Muntenegru in NATO
Foto: Shutterstock

În timp ce ministrul de Externe, Srdjan Darmanovic, participa la ceremonia de la Washington, unde a depus documentele oficiale de aderare ale Muntenegrului la NATO, Rusia avertiza cu represalii, condamnând "parcursul ostil" al Muntenegrului și acuzând țara de "isterie ruso-fobă", relatează ABC News.

Ministrul rus de Externe a declarat că Muntenegru poartă întreaga responsabilitate, după ce a susținut decizia Uniunii Europene de a aplica sancțiuni Rusiei, în 2014.

"În lumina căii ostile aleasă de autoritățile din Muntenegru, Rusia își rezervă dreptul de a lua măsuri reciproce de răspuns", a susținut ministrul rus într-un comunicat oficial.

Legăturile din fostul stat iugoslav și Rusia s-au înrăutățit după ce Muntenegru a anunțat că vrea să devină membru NATO. În octombrie anul trecut, autoritățile din Muntenegru au afirmat că agențiile ruse de spionaj și partidele pro-ruse din țară au conspirat pentru a-l asasina pe premierul Milo Djukanovic și a aduce opoziția la putere. Guvernul de la Kremlin a catalogat drept absurde aceste acuzații.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri