Rusia anunță un număr record de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Data actualizării: Data publicării:
MOSCOW, RUSSIA - MARCH 04: Police walk through central Moscow on March 4, 2017 in Moscow, Russia. Relations between the United States and Russia are at their lowest point in years as evidence mounts about the complex relationship between President Donald Trump's administration and the Russian government. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)
Foto: GettyImages

Rusia a anunțat cea mai mare creștere zilnică a numărului de bolnavi de COVID-19 de până acum, fiind vorba de 771 de persoane, informează The Moscow Times.

Astfel, totalul persoanelor infectate cu COVID-19 în Rusia a depășit 3.500 de persoane. Până acum au fost raportate 30 de victime.

În Moscova a fost instituită o carantină începând cu ziua de luni, după ce numărul persoanelor bolnave din capitala Rusiei a depășit 1.000 în weekend.

Locuitorii au voie să meargă la cumpărături, la doctor, la locul de muncă sau să-și plimbe animalul de companie. Restricțiile se aplică indiferent de vârstă.

Președintele Vladimir Putin a impus pedepse dure, inclusiv până la 5 ani de închisoare, pentru oamenii condamnați de răspândirea de informații false despre virus. Totodată, cei care nu respectă regulile carantinei riscă sancțiuni dure, inclusiv pedepse de până la 7 ani de închisoare.

Editor web: V.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri