Rusia este cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Suediei și acționează imprevizibil (spionajul suedez)

Data publicării:
protest anti razboi in suedia
Rusia este cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Suediei și acționează imprevizibil. FOTO: Profimedia Images

Rusia reprezintă o ameninţare serioasă la adresa securităţii suedeze şi a devenit din ce în ce mai agresivă în acţiunile sale, a declarat miercuri serviciul de securitate din Suedia, scrie Reuters.

"Rusia este în prezent cea mai mare ameninţare (la adresa Suediei). Regimul de la Moscova acționează imprevizibil şi este înclinat să îşi asume riscuri mari", avertizează serviciul de informaţii suedez.

Războiul din Ucraina a schimbat drastic situaţia de securitate, iar Rusia reprezintă acum o ameninţare militară în zona de proximitate a Suediei, dar este o ameninţare şi la adresa securităţii interne a Suediei, potrivit sursei citate.

"Rusia consideră că Suedia face parte din Europa, din NATO şi din Occidentul colectiv, iar acest lucru sporeşte ameninţarea la adresa Suediei", a declarat Daniel Stenling, şeful serviciului de contrainformaţii, într-o conferinţă de presă.

Suedia şi Finlanda au solicitat să adere la NATO anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Serviciul de securitate suedez mai transmite că Iranul şi China sunt celelalte două cele mai importante ameninţări la adresa Suediei, fiind vorba despre state cooperează cu Rusia. "Aceste puteri străine cheltuiesc resurse uriaşe pentru a achiziţiona ilegal tehnologie avansată din Suedia", avertizează spionajul suedez.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri