Rusia i-a chemat pe ambasadorii țărilor baltice pentru a anunța expulzarea unor diplomați

Data publicării:
serghei lavrov
Ministrul de externe al Rusiei Serghei Lavrov. Foto: Profimedia Images

Ministerul de Externe al Rusiei i-a chemat marți pe ambasadorii Lituaniei, Letoniei și Estoniei pentru a anunța expulzarea unora dintre diplomații acestor țări, potrivit agențiilor de presă TASS și RIA, citate de Reuters.

Decizia vine după ce Letonia, Estonia și Lituania au expulzat 10 diplomați ruși, într-o mișcare coordonată, la începutul acestei luni, și este o măsură de reciprocitate, spun agențiile.

În 18 martie, Lituania a expulzat patru diplomați, în timp ce Letonia și Estonia au expulzat fiecare câte trei.

„Toate expulzările neîntemeiate ale diplomaților ruși vor primi un răspuns adecvat”, a spus atunci Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt al ministerului rus de Externe.

Diplomații au fost expulzați într-o mișcare coordonată „în legătură cu activități care sunt contrare statutului lor diplomatic și ținând cont de agresiunea rusă în curs de desfășurare în Ucraina”, a scris pe Twitter ministrul de externe leton, Edgars Rinkevics.

Ministerul de Externe al Estoniei a declarat că a expulzat diplomați pentru că „au subminat în mod direct și activ securitatea Estoniei și au răspândit propagandă care justifică acțiunea militară a Rusiei”.

Lituania a spus că expulzările au fost făcute „în solidaritate cu Ucraina”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri