Rusia îi va supraimpozita pe rușii care au fugit din țară de frica mobilizării lui Putin: „Și-au trădat țara, rudele și prietenii”

Data actualizării: Data publicării:
Viaceslav Volodin
Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat a Rusiei. Sursa foto: Profimedia Images

Viaceslav Volodin, președintele Dumei din Rusia a anunțat că va introduce o lege pentru impozite mai mari la rușii care au părăsit țara, așa cum au făcut-o un număr mare după ce Putin a pornit invazia împotriva Ucrainei și a anunțat mobilizarea parțială, relatează Reuters.

„Este corect să se anuleze avantajele pentru cei care au părăsit Federaţia Rusă şi să se introducă o cotă de impozitare mai mare pentru ei. Lucrăm la schimbările corespunzătoare ale legislaţiei”, a scris Volodin pe rețeaua socială rusească Telegram.

Numărul ruşilor care au părăsit ţara de la începutul războiului nu este clar, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. Până la începutul lui octombrie, unele mass-media locale relataseră că nu mai puţin de 700.000 de ruşi au fugit din Rusia după anunţul din septembrie a unei mobilizări parţiale a aproximativ 300.000 de recruţi. La acea vreme, regimul de la Moscova a negat această cifră.

În Rusia, impozitul pe venit, în valoare de 13%, este dedus automat de către angajatorii locali. Ruşii care lucrează în străinătate şi au rezidenţă fiscală trebuie să plătească impozitul în mod independent, conform Serviciul Fiscal Federal al Rusiei.

„Cei care şi-au dat seama că au făcut o greşeală s-au întors deja. Restul ar trebui să înţeleagă: marea majoritate a societăţii nu le susţine acţiunea şi crede că ei şi-au trădat ţara, rudele şi prietenii”, a mai spus Volodin.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri