Rusia mai poate lansa atacuri masive cu rachete împotriva Ucrainei pentru cel mult 9 luni, din acest moment

Data publicării:
Rachetă balistică lansată de Rusia într-un exercițiu militar
Rusia a început din octombrie 2022 să lanseze atacuri masive cu rachete asupra infrastructurii ucrainene. Foto: Profimedia Images

Rusia mai poate lansa valuri de atacuri masive cu rachete împotriva Ucrainei pentru încă nouă luni, de acum înainte, conform șefului serviciilor secrete estoniene, Margo Grosberg, citat de Kyiv Independent.

Conform șefului serviciului secret estonian, armata rusă are în acest moment între 830 și 1.250 de rachete de precizie. Înainte de declanșarea invaziei în Ucraina, Rusia deținea în stoc 2.500 de astfel de rachete.

Totodată, în ciuda sancțiunilor internaționale și a embargoului asupra diverselor componente high-tech, Rusia continuă să producă rachete.

Conform „celor mai optimiste estimări”, Grosberg a spus că Rusia va putea să lanseze valuri masive de rachete asupra Ucrainei pentru încă 3-4 luni de acum încolo. În varianta „cea mai pesimistă”, astfel de atacuri vor putea continua pentru încă 6-9 luni.

Din 10 octombrie 2022, Rusia a început o campanie de atacuri în masă cu zeci de rachete lansate simultan, care au lovit în special infrastructura critică a Ucrainei. 10 astfel de atacuri au avut loc doar în luna ianuarie. În cel mai recent astfel de atac, pe 26 ianuarie, Rusia a lansat 55 de rachete balistice sau de croazieră, inclusiv rachete hipersonice Kinjal, asupra Ucrainei.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri