Rusia: Marea Britanie și SUA încearcă să provoace un conflict în Marea Neagră

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0617787776
O navă de patrulare rusească trage focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender (încercuit cu roșu). Foto: Profimedia Images

Rusia a acuzat Marea Britanie şi Statele Unite că încearcă să provocae un conflict în Marea Neagră şi a declarat că îşi va apăra graniţele folosind toate mijloacele posibile, inclusiv forţa militară, informează Reuters.

Viceministrul de externe Serghei Riabkov s-a exprimat la o zi după ce Moscova a avertizat Marea Britanie că va „răspunde ferm” la orice acțiuni „provocatoare” pe care navele britanice le vor mai face în Marea Neagră, în largul coastei Crimeii, anexate de Rusia în 2014.

Rusia consideră peninsula parte a teritoriului său. Ea a anexat Crimeea în 2014, dar peninsula este recunoscută la nivel internaţional ca fiind parte a Ucrainei.

Riabkov a declarat că Washingtonul şi Londra alimentează conflictul în regiune prin neacceptarea Crimeei ca parte a Rusiei, informează Agerpres.

„Washingtonul şi Londra neagă realitatea (...) încercând să provoace conflicte”, a declarat oficialul rus. „Acestea sunt ape teritoriale ruseşti, aceasta este graniţa noastră. Pot confirma că noi o vom apăra cu toate mijloacele posibile, inclusiv militare”, a adăugat Riabkov.

Rusia a anunţat miercuri că a tras focuri de avertisment şi a lansat bombe în calea unei nave de război britanice pentru a o alunga din apele Mării Negre în largul coastei Crimeii. Marea Britanie a respins descrierea de către Rusia a incidentului.

Conform ministerului britanic al Apărării, focurile de armă ar fi fost parte a unui „exerciţiu de artilerie” rus anunţat în prealabil şi nu a fost lansată nicio bombă. Londra a confirmat că un distrugător britanic, HMS Defender, a navigat prin ceea ce a descris drept apele teritoriale ale Ucrainei.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri