Rusia recunoaște „creşterea serioasă” a cazurilor de coronavirus, cel mai grav bilanț din mai

Data actualizării: Data publicării:
Un barbat din Piata Rosie, Moscova, poarta masca de protectie anti-COVID
Foto: GettyImages

Vicepremierul rus responsabil cu Sănătatea, Tatiana Golikova, a anunțat „o creştere serioasă” a cazurilor de coronavirus în Rusia, asigurând totuşi că ţara este pregătită să facă faţă acestui val de îmbolnăviri.

„Am observat o creștere a numărului de cazuri noi de coronavirus în ultimele două săptămâni. Aceasta este o creştere serioasă”, a declarat Tatiana Golikova în timpul unei conferinţe de presă, potrivit Le Figaro.

Vineri au fost raportate 9.412 de cazuri noi de coronavirus şi 186 de decese, cel mai mare bilanţ zilnic din 23 mai.

Potrivit vicepremierului rus, această creştere este legată de „reîntoarcerea la locul de muncă a unor mari grupuri de angajaţi”, precum şi de sosirea toamnei, sezonul tradiţional al bolilor infecţioase, potrivit Mediafax.

„Situaţia actuală este destul de diferită de cea pe care am avut-o la începutul pandemiei, în martie-aprilie. (...) Medicii sunt pregătiţi, paturile de spital sunt gata, avem suficiente mijloace de protecţie şi medicamente”, a asigurat Tatiana Golikova, care a cerut ruşilor să respecte regulile de distanţare şi să poarte măşti.

„Nu avem de ales. Fie respectăm măsurile de securitate prescrise de medici (...), fie mergem spre izolare, ceea ce nu vrem şi nu intenţionăm să facem”, a adăugat ea.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri