Rusia și China, arme pentru un posibil „conflict spațial”. Avertismentul serviciilor secrete americane

Data actualizării: Data publicării:
SpaceWeapons_featured2

În următorii ani, Rusia și China ar putea dezvolta arme menite unui posibil „conflict spațial”, avertizează serviciile secrete americane într-un raport prezentat marți în fața Senatului SUA.

Cele două puteri, membre ale Consiliului de Securitate al ONU, urmăresc crearea unor „arme anti-satelit care ar putea reduce aficiența militară a SUA și a aliaților săi”, se menționează în raportul realizat prin contribuțiile FBI, CIA și NSA.

Armele anti-satelit, care includ și rachete balistice, sunt proiectate pentru a distruge sistemele militare de control prin satelit din spațiul cosmic și reprezintă un element major al metodelor de luptă sofware și hardware bazate pe „tehnologia contraspațiului”, scrie CNBC.

O „îngrijorare semnificativă” se constată în cazul „sateliților experimentali” pe care Moscova și Beijingul îi lansează constant în spațiul cosmic, unde „desfășoară activități sofisticate”, printre care „unele sunt menite să dezvolte capacitățile contraspațiale”, mai scriu autorii raportului.

O cursă a înarmării spațiului este în plină desfășurare, avertiza anul trecut un expert securitate spațială al unui think tank din Washignton, Stimson Center.

Arsenalul armelor spațiale include sisteme de perturbare a sateliților sau armament cu microunde de frevcență înaltă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri