Rusia spune că „nu trebuie să fie nimeni alarmat” de trupele mobilizate în apropierea frontierei cu Ucraina

Data publicării:
dmitri peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, vorbeste la microfon, cu masca pe figura
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Foto: Agerpres / EPA / MAXIM SHIPENKOV

Kremlinul spune din nou că trupele mobilizate în apropierea frontierei cu Ucraina nu reprezintă nicio ameninţare, respingând astfel preocupările exprimate de Alianţa Nord-Atlantică și administrația americană.

„Armata rusă transferă militari pe teritoriul Rusiei în direcţia pe care o consideră necesară, pentru a garanta securitatea ţării. Nu trebuie să fie nimeni alarmat”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de agenţia Tass, potrivit Mediafax.

„Rusia nu reprezintă ameninţări pentru nicio ţară din lume, nu reprezintă ameninţări nici pentru Ucraina”, a adăugat Peskov.

Alianţa Nord-Atlantică și-a exprimat preocuparea privind suplimentarea efectivelor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei.

„Membrii Alianţei Nord-Atlantice împărtăşesc preocupările referitoare la activităţile militare ruse de amploare efectuate în interiorul şi în jurul Ucrainei”, a spus un oficial NATO citat de agenţia Reuters.

Și președintele american Joe Biden a reacționat, afirmând „sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în faţa agresiunii Rusiei care continuă în Donbas şi în Crimeea”.

Sprijin „neclintit” a fost promis și din partea Uniunii Europene pentru Kiev

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea în legătură cu mişcările de trupe rusești lângă Ucraina.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri