Rusia susține că a respins o ofensivă majoră a Ucrainei. Kievul ar fi atacat cu 6 batalioane mecanizate și 2 batalioane de tancuri

Data actualizării: Data publicării:
tancuri ucrainene
Rusia susține că a respins o ofensivă majoră a Ucrainei. FOTO: General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Forţele ruseşti au respins duminică dimineaţă o "ofensivă de mare amploare" desfăşurată de armata ucraineană în Donbas, a anunţat Ministerul rus al Apărării în noaptea de duminică spre luni.

"În dimineaţa zilei de 4 iunie, inamicul a lansat o ofensivă de mare amploare în cinci sectoare ale frontului în direcţia sud a regiunii Doneţk. Inamicul nu şi-a atins scopul, nu a reuşit", a transmis ministerul într-un comunicat.  

La ofensivă au participat şase batalioane mecanizate şi două batalioane cu tancuri, a adăugat ministerul rus.

O înregistrare video postată de minister pe Telegram arată ceea ce este prezentat ca fiind vehicule blindate ucrainene filmate din aer pe cale de a fi distruse de forţele ruseşti.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Autorităţile ucrainene nu au menţionat deocamdată aceste evenimente.

Kievul afirmă de luni de zile că pregăteşte o contraofensivă majoră împotriva forţelor ruseşti. Într-o înregistrare video difuzată duminică, armata ucraineană a părut să cheme soldaţii să păstreze tăcerea şi a declarat că nu va fi niciun anunţ despre începerea acestei ofensive mult aşteptate.

Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva mult aşteptată pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu pentru Wall Street Journal publicat sâmbătă. "Credem cu tărie că vom reuşi. Nu ştiu cât timp va dura. Ca să fiu sincer, poate decurge într-o varietate de moduri, complet diferite. Dar o vom face şi suntem pregătiţi", a declarat Zelenski.

Kievul speră că o contraofensivă pentru recuperarea teritoriului va schimba dinamica războiului care a făcut ravagii de când Rusia a invadat ţara, în urmă cu 15 luni. Zelenski a declarat luna trecută că Ucraina trebuie să aştepte sosirea mai multor vehicule blindate occidentale înainte de a lansa contraofensiva.

El a făcut presiuni diplomatice pentru a menţine sprijinul occidental, căutând mai mult ajutor militar şi arme, ceea ce este esenţial pentru ca Ucraina să reuşească în planurile sale. Rusia deţine întinderi de teritoriu ucrainean în est, sud şi sud-est. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri