Video Imaginile cu care Rusia vrea să convingă lumea că marinarii de pe nava Moscova au supraviețuit

Data actualizării: Data publicării:
presupusi supravietuitori ai echipajului navei ruse Moscova
Ministerul rus al Apărării a publicat imagini care arată zeci de bărbați îmbrăcați în uniforme de Marină, despre care a spus că ar fi chiar echipajul crucișătorului Moscova. FOTO: Captură BBC

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini care arată zeci de bărbați îmbrăcați în uniforme de Marină, despre care a spus că ar fi chiar echipajul crucișătorului Moscova. Ei s-au întâlnit la Sevastopol cu șeful Marinei Ruse, care le-a spus că vor rămâne în continuare în cadrul forțelor navale, deși nu mai au un vapor. Acestea sunt primele imagini în care pot fi văzuţi presupuşi membri ai echipajului crucişătorului Moskva, scufundat joi, scrie BBC.

În înregistrarea video de 30 de secunde pot fi văzuți câțiva zeci de bărbaţi în uniforme de marinar aliniaţi în faţa şefului marinei, amiralul Nikolai Yevmenov.

Nu este clar însă când a avut loc întâlnirea.

"Comandantul şef al marinei, amiralul Nikolai Yevmenov, şi comandantul flotei Mării Negre s-au întâlnit cu echipajul crucişătorului Moskva la Sevastopol", în Crimeea, a informat ministerul rus într-un scurt comunicat de presă.

Amiralul Yevmenov "a informat echipajul crucişătorului că ofiţerii, aspiranţii şi marinarii vor continua să servească în marină", a adăugat el.

Rusia susţine că această navă amiral a flotei ruse la Marea Neagră s-a scufundat în urma unui incendiu cauzat de explozia muniţiei aflate la bord. Ucraina susţine însă că a scufundat-o cu rachete.

Difuzarea înregistrării video a fost făcută într-un moment în care mulţi experţi şi internauţi îşi puneau întrebări despre soarta membrilor echipajului Moskva.

Autorităţile ruse au asigurat că echipajul crucişătorului a fost evacuat înainte de scufundare şi nu au raportat victime. Rusia a declarat la acea vreme că echipajul a fost dus la Sevastopol. Totuși, aceasta este prima dată când s-a oferit vreo dovadă a supraviețuirii oricăror marinari. Cu toate acestea, un oficial american nenumit, citat de Reuters, a declarat că Washingtonul crede că există victime.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri