26 de ruși din regiunea Orenburg au murit după ce au băut alcool contrafăcut. Percheziții la magazine și depozite

Data publicării:
Employees of the Russian Investigative Committee are seen at a trading and purchasing facility in the city of Orsk where a storage facility and production site of counterfeit alcoholic beverages had been discovered
Autoritățile din regiunea Orenburg fac percheziții la magazinele și depozitele de alcool. Foto: Profimedia

26 de oameni au murit în regiunea Orenburg din sud-vestul Rusiei, după ce au consumat alcool contrafăcut, au informat sâmbătă autorităţile locale. Anchetatorii fac percheziții la magazinele care vând alcool. 

Bilanţul victimelor a crescut semnificativ după ce acest caz a apărut în presă cu doar două zile în urmă, pe 7 octombrie. Câţiva dintre cei care au murit recent se aflau deja în comă. Pe de altă parte, 28 de persoane par să fi supravieţuit otrăvirii cu metanol, scrie DPA, peluată de Agerpres.

Guvernatorul regional Denis Pasler a lansat un apel urgent către populaţia locală să se abţină de la cumpărarea de alcool.

Pasler a precizat că au avut loc percheziţii pe scară largă la magazinele care comercializează alcool pentru a scoate din circulaţie băuturile nesigure.

Potrivit autorităţilor, în urma percheziţiilor au fost confiscate peste 1.200 de sticle de alcool.

Şase persoane au fost arestate sub suspiciunea de a fi comercializat alcool contrafăcut şi fără licenţă. Se crede că acestea au vândut băutura în principal în oraşul Orsk, din regiunea Orenburg.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri