Acuzații halucinante aduse de Rusia la ONU: ucrainenii pregătesc drone cu „țânțari de luptă”

Data actualizării: Data publicării:
roi de tantari
Rusia acuză Ucraina la ONU că pregătește atacuri cu ajutorul unor țânțari infectați Foto: Profimedia Images

Rușii aduc acuzații halucinante la adresa Ucrainei, chiar de la tribuna ONU. Potrivit ambasadorului rus la Națiunile Unite, Ucraina ar fi pregătit drone înarmate cu țânțari infectați. Afirmația a fost făcută la o sesiune a Consiliului de Securitate al ONU, reuniune cerută chiar de ruși.

Ambasadorul Moscovei, Vasili Nebenzia, a spus că forțele ruse au capturat de la ucraineni documente și planuri care ar demonstra teoria cu țânțarii.

Conform documentului, o dronă ar transporta un container plin cu tânțari purtători de boli infecțioase, care să fie eliberați într-o anumită zonă. Persoanele atacate s-ar infecta cu boli foarte contagioase prin înțepăturile de țânțari. Documentul afirmă clar că un soldat infectat astfel nu și-ar putea îndeplini misiunea atribuită”, a declarat Vasili Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU. 

În același discurs, diplomatul a repetat acuzații mai vechi, că Ucraina și Statele Unite lucrează la arme biologice, care să fie răspândite de păsări sau de lilieci. Asta, după acuzațiile, la fel de nefondate, legate de „bomba murdară” pe care o au ucrainenii.

Ambasadorul american la ONU a răspuns că Rusia nu face decât să ocupe timpul celorlalți cu acuzații false. 

„Această întâlnire este o pierdere de timp pentru toată lumea. Rusia ne-a chemat aici, încă o dată, cu unicul scop de a răspândi dezinformări. Știm cu toții că aceste afirmații sunt pure născociri, prezentate fără nicio fărâmă de dovezi. Tot ce are Rusia sunt conspirații bizare, conspirații care nu sunt mai credibile astăzi decât atunci când au fost aduse pentru prima dată la acest Consiliu, în urmă cu șase luni”, a spus Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU.

La rândul său, șeful administrației prezidențiale ucrainene a scris pe Telegram că oamenii care lansează astfel de acuzații cu „tânțari de luptă” ar trebui să caute tratament.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri