Alegeri în Rusia. Igor Dodon îl felicită „din suflet” pe Vladimir Putin

Data publicării:
dodon cu putin - kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost printre primii şefi de stat din lume care l-au felicitat pe Vladimir Putin pentru realegerea la preşedinţia Rusiei. Într-o postare în limba rusă pe contul său de Facebook, Igor Dodon l-a felicitat „din suflet” pe Putin şi a subliniat că „o Rusie puternică este necesară nu doar ruşilor”, informează Agora.md, citată de Agerpres.

dodon cu putin - kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

Îl felicit din tot sufletul pe Vladimir Vladimirovici Putin cu victoria fermă în alegerile prezidenţiale. Ca preşedinte al statului independent Republica Moldova, vreau să declar cu toată responsabilitatea: o Rusie puternică e necesară nu doar ruşilor. Astăzi, Rusia în frunte cu Putin a devenit simbolul speranţei pentru toate popoarele care militează pentru stabilitate în toate regiunile lumii, pentru o politică suverană internă şi externă, pentru valorile tradiţionale”, a scris Dodon pe Facebook.

Potrivit lui Igor Dodon, Putin s-a dovedit a fi „un mare prieten al Republicii Moldova”.

Cu implicarea lui directă au fost încheiate înţelegeri importante între ţările noastre: deschiderea pieţei ruse pentru întreprinderile moldoveneşti, amnistierea migraţională”, a continuat Dodon.

Fostul lider socialist şi-a declarat convingerea că pentru Vladimir Putin au votat majoritatea cetăţenilor ruşi care locuiesc în Republica Moldova.

Potrivit Agora.md, Putin a fost felicitat, deocamdată, doar de lideri din ţări precum Kazahstan, Belarus, Venezuela, Bolivia şi Cuba, în timp ce statele vestice nu s-au grăbit să-l felicite.

Vladimir Putin a fost reales cu 76,67% din voturi pentru un al patrulea mandat la preşedinţia Rusiei, potrivit rezultatelor aproape definitive publicate luni. După numărarea a 99,8% din buletine, a rezultat că Putin l-a devansat cu mult pe principalul său adversar, candidatul comunist Pavel Grudinin, care a adunat doar 11,79% din voturi, înaintea ultranaţionalistului Vladimir Jirinovski (5,66%) şi a jurnalistei apropiate opoziţiei liberale Ksenia Sobciak (1,67%).

Cel de-al patrulea mandat al lui Vladimir Putin ar trebui să fie ultimul, acesta promiţând să nu modifice Constituţia pentru a putea candida din nou după 2024. Prin urmare, experţi estimează că următorii şase ani vor fi dedicaţi pregătirii unui succesor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri