Armand Goșu: Populația educată i-a întors spatele lui Vladimir Putin

Data actualizării: Data publicării:
putin la birou

Populaţia educată din Rusia a ales, prin neprezentare la vot, să sacţioneze politica preşedintelui Vladimir Putin, a spus la Digi24 istoricul Armand Goşu. Potrivit exit-pollurilor, partidul liderului de la Kremlin câștigă alegerile, dar cu un scor mai mic decât în 2011.

„Este un record de participare redusă în întreaga istorie recentă a Federaţiei Ruse. Este clar că populaţia educată a întors spatele preşedintelui şi a sancţionat în acest fel politica lui”, spune Armand Goșu.

El adaugă că a fost o campanie electorală plicticoasă, în care nu a fost discutată nicio temă importantă.

Impresia mea este că mai degrabă după aceste alegeri, în primul an de funcţionare a noii Dume, abia atunci o să avem o activizare a vieţii politice din Rusia în pregătirea viitoarelor alegeri prezidenţiale”, mai spune istoricul.

Partidul Rusia Unită al preşedintelui Vladimir Putin a câştigat alegerile legislative desfăşurate duminică în Federaţia Rusă cu 44,5% din sufragii, potrivit sondajelor la ieşirea de la urnes. Dacă scorul se va confirma, reprezintă o scădere pentru puterea de la Moscova, deoarece la alegerile precedente, formaţiunea Rusia Unită obţinuse 49% din sufragii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri