Atac în Siria | Putin convoacă Consiliul rus de Securitate

Data actualizării: Data publicării:
amiral grigorovici

Președintele Vladimir Putin a prezidat, vineri, o reuniune operativă cu membrii permanenți ai Consiliului rus de Securitate al Rusiei pe tema atacului american cu rachete asupra bazei aeriene siriene, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

amiral grigorovici

Acțiunile Washingtonului au fost din nou calificate drept un act de agresiune, contrar dreptului internațional, a declarat purtătorul de cuvânt. Potrivit lui Peskov, la ședința Consiliului de Securitate a fost exprimată „adânca îngrijorare față de consecințele negative ale unor asemenea acțiuni agresive asupra eforturilor comune de luptă împotriva terorismului”.  De asemenea, s-a exprimat „regretul față de deteriorarea relațiilor bilaterale” (ruso-americane) și s-au discutat diverse chestiuni legate de „continuarea operațiunilor ruse din Siria de sprijinire a forțelor armate siriene”. 

Pe de altă parte, o fregată din flota rusă a Mării Negre, Amiral Grigorovici, va părăsi vineri apele Mării Negre și va intra în Mediterana, a declarat pentru agenția TASS o sursă diplomatico-militară.

Nava va face escală în portul sirian Tartus, a precizat sursa citată.

Fregata este înarmată cu rachete de croazieră Kalibr, cu un sistem de apărare antirachetă și un sistem de artilerie. Are, de asemenea, punte pentru găzduirea unui elicopter. Menținerea fregatei în largul coastelor siriene va depinde de situația din teren, dar nu va dura, totuși, mai mult de o lună, a mai declarat sursa citată de TASS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri