Avion de luptă rusesc, Suhoi 33, prăbușit în Mediterană

Data actualizării: Data publicării:
suhoi 33 lansare de pe kuznetov

Un avion de luptă Suhoi 33, din flota de atac a Federației Ruse, s-a prăbușit în Marea Mediterană după ce a ratat aterizarea pe puntea navei Amiralul Kuznețov, singura de tipul portavion a Armatei ruse, informează Tass.com

suhoi 33 lansare de pe kuznetov

Suhoi 33, decolare de pe Amiralul Kuznețov - tass photo

Ministerul Apărării de la Moscova a informat că pilotul aparatului de zbor este în afara oricărui pericol, după ce s-a catapultat în momentul accidentului, căzând în Mediterană. Forțele de salvare l-au recuperat din apele mării și l-au îmbarcat pe Mareșalul Kuznețov.

Tot Ministerul rus al Apărării a mai anunțat că avionul se întorcea dintr-o misiune de atac în Siria, iar cauza prăbușirii a fost un cablu care s-a rupt. Este vorba despre cablul care susține avionul în procesul de apuntare și care îl fixează pe portavion.

Armata rusă își va continua misiunea în Siria, iar portavionul Mareșalul Kuznețov va continua să staționeze în Mediterană, de-a lungul coastelor siriene, conform planului, se mai arată în comunicatul Ministerului rus al Apărării, care mai precizează că prăbușirea avionului a avut loc sâmbătă.

Este al doilea avion de luptă al armatei ruse care se prăbușește într-o lună, după ce recent un Mig-29K s-a prăbușit în Marea Mediterană în urma ratării aceleiași manevre pe nava Mareșalul Kuznețov - aterizarea pe pistă.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri