Bucătarul lui Putin recrutează elevi. La Sankt Petersburg s-a deschis clubul „Micii Wagneriți”

Data publicării:
tineri rusi la intrinirea clubului micii wagneriti
Întâlnire a clubului Micii Wagneriți din 29 ianuarie. Foto: VKontakte

La Sankt Petersburg, în vestul Rusiei, s-a deschis clubul „Micii Wagneriți”, cu sprijinul grupării de mercenari Wagner, condusă de Evgheni Prigojin, scrie publicația Novaia Gazeta. Un jurnalist din presa locală a participat la o ședință în luna februarie și a relatat de acolo.

La ședință au 20 de participanți, care păreau elevi sau cel mult studenți de anul întâi. Ksenia, în vârstă de 15 ani, organizatoarea evenimentului, le dădea participanților scutire de la școală, dacă aveau nevoie.

Un ofițer din trupele speciale, Viktor Șmarkovski, le-a vorbit tinerilor despre metode de recrutare și hipnoză.

„Mulți dintre colegii mei au servit sau încă fac parte din trupele Wagner. Eu m-am implicat în mișcări militare patriotice și în educarea tinerilor de mulți ani. Caut tineri care îndeplinesc câteva criterii: cunosc mai multe limbi, sunt în formă fizică bună și au părinți cu legături în domeniul militar”, a spus Șmarkovski.

Șeful clubului este Alexander Tronin, fost membru al parlamentului tinerilor din Sankt Petersburg, care în luna ianuarie a fost dat afară din Partidul Liberal Democrat din Rusia. Anul trecut, el a absolvit liceul. Postul de șef al clubului i-a fost oferit chiar de fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, supranumit „Bucătarul lui Putin”.

„Mi-a spus: există un centru, lucrezi cu tineri, continuă să faci ce făceai și înainte, dar de la zero. Așa că început acest proiect în februarie, deocamdată avem doar idei”, a spus Tronin.

Pentru a deveni membru al „Micilor Wagneriți”, un adept trebuie să-i contacteze pe organizatori pe rețelele sociale, să ducă la sediul Wagner un act de identitate, două fotografii și un CV. Potrivit ziarului local Paper, preluat de Novaia Gazeta, candidații sunt verificați de serviciul de securitate al grupării Wagner.

La începutul lui martie, clubul are 60 de membri, susține șeful organizației.

Prima întâlnire a grupului a avut loc pe 29 ianuarie, când a participat și Serghei Mironov, președintele partidului O Rusie Dreaptă - Pentru Adevăr. Potrivit organizatorilor, politicianul le-a spus tinerilor că „grupul Wagner este o inițiativă măreață a lui Evgheni Prigojin, pentru că aici aveți o oportunitate de a crea”.

Gruparea Wagner a inaugurat în luna octombrie a anului trecut un sediu în Sankt Petersburg.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri