Cel puţin 29 de morţi şi 61 de persoane internate în Rusia, după ce au băut „cidru”. Ce au găsit autoritățile în băutură

Data actualizării: Data publicării:
cidru in pahare,pe o masa, langa mere
Cel puţin 29 de morţi şi 61 de persoane internate în Rusia, după ce au băut cidru.

În total, 29 de persoane au murit, iar alte 61 au fost internate în Rusia, după ce au consumat cidru impropriu consumului - unul dintre cele mai grave incidente de acest fel în Rusia, în care aceste drame nu sunt rare , anunţă miercuri Ministerul rus al Sănătăţii, relatează AFP.

Autorităţile ruse au anunţat luni cel puţin 16 morţi şi zeci de internări.

„Numărul total al victimelor intoxicării cu alcool de substituţie în regiunile ruse se ridică la 90”, dintre care 29 au murit, anunţă Ministerul rus al Sănătăţii, citat de agenţiile ruse de presă.

Patru persoane se aflau într-o „stare extrem de gravă”, iar alte 30 într-o ”stare gravă”, precizează ministerul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Mister Cidre”

Presa rusă scrie că victimele au consumat o băutură alcoolică denumită „Mister Cidre”, care conţinea metanol - un produs extrem de toxic.

Această băutură era comercializată în magazine care vând alcool.

Autorităţile ruse au deschis o anchetă şi au dispus să se confişte loturile contaminate - produse în oraşul Samara pe Volga.

Morţile cauzate de alcoolul impropriu consumului nu sunt rare în Rusia, unde preţul băuturii vândute în comerţ poate fi prohibitiv pentru milioane de ruşi săraci, mai ales în provinciile în care nivelul de trai este foarte scăzut.

În octombrie 2021, 35 de persoane au murit după ce au fost otrăvite cu alcool, în două incidente separate, în Rusia, mai notează AFP, citată de News.ro.

În 2016, peste 60 de persoane au murit la Irkuţk, în Siberia, după ce au băut ulei de baie care copia o marcă cunoscută de esenţă de păducel, în care etanolul a fost înlocuit cu metanol.

Cidrul este o băutură slab alcoolică (în medie 3 - 8%), obținută prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor, la o temperatură de 4-16 grade Celsius.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri