Cine a protestat în Rusia. Teoriile Kremlinului și umbra lui Soros

Data actualizării: Data publicării:
Opposition Parties Rally In Moscow
MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 25: Protesters attend the 'the Day of Fury' rally to demonstrate against Moscow's government on October 25, 2008 in central Moscow, Russia. According to the police, five people have been arrested for throwing smoke bombs. (Photo by Dima Korotayev/Epsilon/Getty Images)

Amplele manifestații anticorupție care au avut loc, duminică, la Moscova și în mai multe orașe din Rusia au fost calificate de Kremlin drept „o provocare și o minciună”, iar pe un site au apărut referiri la implicarea miliardarului George Soros.

Opposition Parties Rally In Moscow
FOTO: Gulliver/Getty Images

Însuși purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit de prezența la proteste a unor minori, cărora li s-au fi promis o „recompensă” financiare în cazul în care ar fi fost arestați, fără a oferi însă probe pentru a-și susține acuzațiile.

Pe de altă parte, site-ul fort-russ.com a scris despre apariția unui simbol - rațușca galbenă – la protestele din Rusia, Serbia și Brazilia, sugerând că este un indiciu al implicării lui George Soros.

Numai că explicația este mult mai simplă. Principalul lider al opoziției ruse, Aleksei Navalnîi a prezentat, luna aceasta, o investigație despre averea premierului Dmitri Medvedev.

În una dintre înregistrările video date publicității apare un conac care ar aparține șefului Guvernului de la Moscova, iar pe domeniu se vede si un coteț de rațe, în mijlocul unui lac (foto).

rate

Potrivit Bloomberg, imaginea a fost distribuită pe rețelele sociale și rața a ajuns un simbol al protestelor anticorupție.

Manifestațiile de duminică de pe cuprinsul Rusiei au marcat maturizarea unui nou adversar al Kremlinului: o generație de tineri motivați nu de necesitatea de stabilitate, care-i preocupă pe părinții lor, ci de dorința de schimbare, comentează Reuters, potrivit Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri