Concediat de angajator după ce a fost prezentat eronat de poliţie ca presupusul autor al atacului de la Sankt Petersburg

Data publicării:
nikitin

Un musulman rus prezentat în mod eronat drept posibilul autor al atacului de luni de la metroul din Sankt Petersburg se confruntă cu discriminarea de la incident, relatează News.ro.

nikitin2
Foto: Radio Free Europe

Andrei Nikitin, care s-a convertit la islam şi îşi spune Ilias, este originar din oraşul siberian Nijnevartovsk. Poliţia din Sankt Petersburg a făcut publică o imagine în care este surprins de camere de supraveghere după atacul cu bombă soldat cu 14 morţi şi aproape 50 de răniţi, şi a anunţat că era presupusul autor al atacului. Nikitin s-a dus la poliţie după ce imaginea a început să circule pe internet, iar autorităţile l-au exclus din lista suspecţilor. 

Problemele au continuat pentru Nikitin atunci când acesta a încercat să plece cu avionul de la Sankt Petersburg la Nijnevartovsk, via Moscova, marţi: nu i s-a permis să urce la bordul avionului, în Moscova, după ce a fost recunoscut de pasageri, i s-a cerut să părăsească avionul, apoi a fost reţinut pentru o scurtă perioadă de timp într-un comisariat din Moscova.

Site-ul IslamNews, citat de News.ro,anunţă joi că Nikitin, care a lucrat ca şofer de camion, a fost concediat de angajatorul său din Ufa. Nikitin a declarat că angajatorul l-a concediat la cererea Biroului regional al Comitetului rus de anchetă. Reprezentanţi ai biroului din Nijnevartovsk au declarat însă că Comitetul nu are nimic a face cu faptul că Nikitin şi-a pierdut locul de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri