Creștere alarmantă a numărului de decese asociate COVID-19. Rusia înregistrează un nou record

Data publicării:
pacient covid spital rusia
Creștere alarmantă a numărului de decese asociate COVID-19 în Rusia. Foto: Profimedia

Rusia a înregistrat un nou număr maxim de decese asociate COVID-19, 752 în ultimele 24 de ore, au informat sâmbătă autorităţile sanitare ruse. Cel mai mare număr de morți s-a înregistrat la Moscova, principalul focar de coronavirus din Rusia, cu 108 decese, urmată de Sankt Petersburg, cu 102 morţi.

În total, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 25.082 noi contagieri, dintre care 3.124 (12,5 %) au fost asimptomatice.

Cel mai mare număr de decese s-a înregistrat la Moscova, principalul focar de coronavirus din Rusia, cu 108 decese, urmată de Sankt Petersburg, cu 102 morţi.

În pofida situaţiei alarmante, autorităţile ruse au exclus impunerea de carantine şi au mizat pe impulsionarea campaniei de vaccinare, frânată de reticenţa ruşilor de a se vaccina.

Primăria din Moscova a decretat vaccinarea obligatorie a cel puţin 60 % dintre angajaţii din sectorul serviciilor, o măsură care a fost impusă şi de alte regiuni ale ţării, scrie Agerpres.

În total, de la izbucnirea pandemiei, în Rusia au fost raportate 5.758.300 de contagieri şi s-au înregistrat 142.253 de decese.

Rusia este a cincea ţară din lume cu cele mai multe cazuri de coronavirus, fiind depăşită doar de SUA, India, Brazilia şi Franţa.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri