Detaliile povestite de Rogozin, după ce România i-a interzis tranzitul aerian

Data publicării:
rogozin twitter

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a oferit într-o declaraţie acordată agenţiei TASS detalii privind interdicţia impusă de autorităţile române avionului în care se afla şi care ar fi urmat să-l ducă la Chişinău.

În timpul zborului, dispeceratul român de la Bucureşti a luat legătura cu dispeceratul avionului, pentru a preciza lista pasagerilor şi pentru a se convinge că la bordul avionului se află delegaţia rusă şi liderul ei. După aceasta am fost anunţaţi că ne este interzis să intrăm în spaţiul aerian al României”, a relatat Rogozin, conform deschide.md, preluat de News.ro.

El a precizat că piloţii au luat legătura cu Budapesta şi că a solicitat ca el, împreună cu delegaţia, să coboare în capitala Ungariei, iar avionul să plece în Republica Moldova.

Totodată, piloţii au vrut să se înţeleagă să alimenteze avionul în Budapesta, însă Ungaria a refuzat să ne lase să aterizăm la Budapesta”, a declarat Rogozin.

Deschide.md reaminteşte că România nu a dat drept de survol pentru avionul care ar fi trebuit să îl ducă pe Rogozin de la Tiraspol la Moscova, iar acesta s-a văzut obligat să treacă Nistrul şi să vină la Chişinău cu o limuzină, unde poliţia moldovenească i-a confiscat mai multe cutii cu listele de semnături ale transnistrenilor care cereau unirea cu Rusia.

La scurt timp vicepremierul rus a avertizat Bucureştiul că „data viitoare va zbura deasupra României şi a Ucrainei într-un bombardier Tupolev – 160”.

În replică, preşedintele Traian Băsescu a declarat atunci că „trebuie să aflăm câtă vodcă a consumat Rogozin înainte să facă aceste declaraţii”.

Discuţii legate de tranzitarea teritoriului României de o aeronavă avându-l la bord pe Rogoziin au mai fost şi în decembrie 2016. Rogozin a anunţat atunci pe Twitter că aeronava sa a tranzitat spaţiul aerian al României, ceea ce încălca sancţiunile impuse oficialului rus de către Uniunea Europeană, după ce Moscova a anexat Crimeea. Reprezentanţii Romatsa au declarat atunci pentru News.ro că o aeronavă aparţinând liniei aeriene ruse Aeroflot a fost dirijată pe teritoriul României de la est la vest, dar nu are informaţii referitoare la prezenţa vicepremierului rus Dmitri Rogozin în avion.

Citiți și: Rogozin, reacție dură după ce România i-a interzis tranzitul aerian: „Așteptați răspuns, nemernicilor”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri