Sari la conținut

Din ciclul „Păzea, vine Putin!”. Un banner al unei primării din Rusia a devenit viral pe internet

Este un lucru obișnuit în Rusia ca autoritățile locale să mascheze neregulile din spațiul public atunci când liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, își anunță o vizită pe nepusă masă. Această „axiomă” administrativă a fost aplicată recent și în orașul Perm.

banner

Foto: Alexey Nechaev

 

Vladimir Putin a luat parte la o ședință a Consilului de Stat din Perm, un oraș din arealul Munților Ural.

Aleșii locali s-au mobilizat pentru descinderea „regală” a președintelui rus. Numai că o problemă estetică amenința decorul vizitei: conductele ruginite ale fabricii Morion, aflată în curs de reabilitare, relatează Ura.news.

Cum au decis autoritățile să camufleze conductele? Au desfășurat, între două clădiri, un banner uriaș, care ilustrează o șosea bine întreținută.

Inițial, s-a crezut că instantaneul alb-negru surprinde o arteră din New York. Ulterior, a ieșit însă la iveală că decupajul fotografic imortalizează o șosea din Beijing. 

Bannerul a declanșat imediat un val de ironii pe rețelele de socializare, unde au fost postate mai multe imagini satirizând situația creată.

6

În replică, odată încheiată vizita lui Vladimir Putin, autoritățile le-au transmis un mesaj internauților, scris pe același banner: „Ei bine, ce-i în neregulă?”.

Până la urmă, potrivit sursei citate, pentru că bannerul, care bloca pasajul dintre cele două clădiri, putea produce o iluzie optică șoferilor neatenți, primăria din Permn a hotărât să îl vopsească în alb.