Duma de Stat din Rusia: Răspândirea de „informaţii false” despre forţele armate, pedepsită cu până la 15 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
duma de stat rusia, vedere generala sla de sedinte
Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Rusiei. Foto: Profimedia

Deputaţii ruşi au adoptat vineri un text de lege care prevede pedepse grele cu închisoarea şi amenzi pentru orice persoană care publică „informaţii false” despre armată, în plină invadare a Ucrainei de către forţele Moscovei. Cei găsiți vinovați de asemenea fapte pot face 15 ani de închisoare.

Amendamentul, adoptat în a treia lectură de Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), prevede pedepse cu închisoarea care pot ajunge până la 15 ani dacă „informaţiile false” atrag „consecinţe grave” pentru forţele armate.

De asemenea, un alt amendament adoptat vineri prevede sancţiuni pentru „apelurile la impunerea de sancţiuni contra Rusiei”, transmit AFP, Reuters şi DPA, preluate de Agerpres.

În ultimele zile Kremlinul încearcă să se asigure că versiunea sa asupra războiului din Ucraina ajunge la publicul rus.

Postul de radio Eho Moskvî şi canalul de ştiri online Dojd au fost închise joi, la scurt timp după ce Parchetul general rus făcuse o recomandare în acest sens, din cauza modului neagreat de putere în care cele mai importante media independente ruse rămase relatau despre invazia militară rusă în Ucraina.

Citește și: Presa occidentală este restricționată în Rusia pentru că „dezinformează” despre războiul din Ucraina

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri