Elevii ruși se vor antrena cu puști de asalt și grenade. Ministerul Apărării din Marea Britanie: Rusia încearcă să „evoce URSS”

Data actualizării: Data publicării:
copil baiat pusca ak
Foto: Profimedia Images

Ministerul rus al Educației a furnizat noi detalii despre planurile sale de a include antrenament militar de bază în școala secundară, transmite duminică Ministerul britanic al Apărării.

În cadrul raportului său zilnic, Ministerul spune că modulul „va include antrenamente cu puști de asalt seria AK și grenade, exerciții militare și saluturi”.

Instituția britanică a adăugat că inițațivele, care intră în vigoare începând cu luna septembrie, probabil sunt o deliberată „evocare a Uniunii Sovietice”, antrenamente similare având loc în școli până în 1993.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lecții de patriotism introduse la începutul anului școlar în curricula din Rusia îi învață pe elevi, chiar de la vârsta de 6 ani, despre „valorile societății ruse”. Acestea includ nevoia ca studenții de până la opt ani să înțeleagă că a-ți iubi țara înseamnă o disponibilitate de a „lua arma în mână pentru apărarea ei” în vremuri periculoase, potrivit publicației ruse independente iStories.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri