FSB susține că apără palatul de 1 miliard de euro al lui Putin de spionaj NATO

Data publicării:
tunel
Un tunel subteran duce de la țărm direct la palat. Sursa foto: navalny.com

Forțele de securitate ruse susțin că au impus restricția „No Fly Zone” (interdicție de zbor) deasupra palatului de peste un miliard de euro care i-ar aparține lui Vladimir Putin din cauza activității intense de strângere de informații pe care o desfășoară serviciile de Intelligence ale NATO, scrie The Moscow Times, preluând trustul media RBC.

FSB, serviciul de informații interne al Rusiei, a arătat într-o declarație pentru trustul RBC că a stabilit interdicția No Fly Zone deasupra palatului de pe malul Mării Negre în iulie 2020 din cauza „activității intense de culegere de informații de către un număr de state vecine, inclusiv state NATO”, având ca țintă un post de control la frontieră al FSB, care a fost pus în funcțiune în octombrie 2020.

În schimb, FSB a negat că în zona țărmului ar exista o restricție No Sail (interdicție de a naviga în apele din apropierea palatului).

Pe de altă parte, site-ul de investigații Open Media arată că restricția No Fly Zone deasupra palatului care i-ar aparține lui Vladimir Putin a fost impusă în ianuarie 2015, mai scrie The Moscow Times.

Palatul de 1 miliard de euro al lui Putin

Vladimir Putin deține un imens palat pe un domeniu de 7.000 de hectare la malul Mării Negre, a dezvăluit principalul său opozant, Alexei Navalnîi. Valoarea proprietății depășește un miliard de euro și ar fi fost finanțată de marii oligarhi ruși, toți dependenți de Putin, se arată într-un amplu material publicat pe blogul lui Navalnîi, la două zile după ce s-a întors în Rusia și a fost arestat.

Situat la malul Mării Negre și înconjurat de podgorii, ansamblul de 7.000 de hectare construit pentru Putin conține un patinoar de hochei camuflat sub o peluză (președintele rus este un mare pasionat de hochei), un heliport, un cazino, sală de teatru, sală de sport, conform blogului lui Navalnîi.

Camerele imense sunt mobilate cu mobilier de lux, potrivit imaginilor publicate de FBK. Numai dormitorul lui Putin ar avea 260 de metri pătrați, iar ca să ajungi la baie trebuie să treci printr-un alt living room.

Mai mult, spațiul aerian de deasupra proprietății are statut de No Fly zone - zonă aeriană interzisă.

Un documentar de două ore despre palat și rețeaua de oligarhi din jurul lui Putin, postat de navalnîi pe YouTube, a depășit 95 de milioane de vizualizări.

Vladimir Putin a negat informațiile publicate de Alexei Navalnîi.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri