În Rusia a devenit ilegal să distribui o fotografie cu Putin

Data publicării:
C8m5C4lXsAQK4gF

Autoritățile ruse au interzis o fotografie ce îl arată pe Vladimir Putin întruchipat ca un clovn homosexual. Iar presa din această țară are probleme să spună despre ce fotografie este vorba pentru că, ironic, e interzisă distribuirea ei, relatează The Washington Post.

C8m5C4lXsAQK4gF

Fotografia a fost introdusă de autoritățile de la Moscova, săptămâna trecută, pe o listă a obiectelor din categoria „extremism”.

Inventariată cu numărul 4071, fotografia este descrisă ca afișând o persoană ce seamănă cu Vladimir Putin cu „machiaj pe ochi și buze”, ceea ce capătă o conotație homosexuală ce implică „o orientară sexuală nepotrivită a președintelui Federației Ruse”.

Potrivit The Moscow Times, fotografia ar arăta așa:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ea a devenit populară în 2013, după ce Rusia a adoptat o lege care interzicea expunerea copiilor la „relații sexuale netradiționale”, iar protestatarii acelei legi au fost bătuți și arestați.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat pentru agenția Tass că nu a văzut fotografia respectivă, dar este sigur că nu l-ar deranja pe Vladimir Putin.

The Washington Post mai relatează că povestea fotografiilor ce îl înfățișează pe liderul de la Kremlin ca un clovn a început cu ani în urmă, când un bărbat a postat astfel de imagini pe o rețea de socializare rusă. El a fost condamnat anul trecut și plasat într-un azil psihiatric.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri