Încă un miliardar renunță la cetățenia rusă. Cine sunt bogații Rusiei care s-au dezis de patria lor după ce Putin a invadat Ucraina

Data publicării:
Nik Storonski
Nik Storonski a cerut să nu i se mai spună „miliardar rus”. Foto: Profimedia Images

Nik Storonski, cofondatorul și directorul executiv al băncii digitale britanice Revolut care s-a născut în Rusia, a devenit al patrulea miliardar care renunță la cetățenia rusă, potrivit The Telegraph.

Storonski, în vârstă de 37 de ani, avea cetățenie dublă, rusă și britanică, până când a luat decizia de a renunța la cea rusă anul acesta, potrivit raportului citat de The Moscow Times.

Storonski, care a condamnat acțiunile Moscovei în Ucraina, este fiul lui Nikolai Storonski, șeful institutului de cercetare al Gazprom, Promgaz. Ucraina a impus sancțiuni împotriva lui Storonski senior pe 19 octombrie, interzicându-i astfel să intre în țara în care s-a născut și înghețându-i activele pe care le deține în acest stat.

Nik Storonski le-a cerut în luna aprilie celor de la Forbes, care îi atribuie o avere de 7,1 miliarde de dolari, să nu îi mai spună „miliardar rus”. „Poziția sa cu privire la război este informație publică: războiul este complet oribil și el a rămas consecvent în a cere o încetare imediată a luptelor”, a declarat un purtător de cuvânt al Revolut.

Iuri-Milner
Iuri Milner, cel mai bogat rus din Silicon Valley, a renunțat în luna octombrie la cetățenia rusă din cauza războiului din Ucraina. Foto: Profimedia Images

Storonski junior a suspendat activitatea Revolut în Rusia și Belarus după declanșarea războiului. Compania sa a înființat un nou centru în Dubai, acolo unde s-au mutat angajații ucraineni și ruși și familiile lor.

Timur Turlov
Timur Turlov, președintele și directorul executiv al Freedom Holding, a renunțat și el la cetățenia rusă. Foto Profimedia Images

Cofondatorul Revolut s-a născut la Dolgoprudni, în apropierea Moscovei, și este al patrulea miliardar despre care se cunoaște că a renunțat la cetățenia rusă de când Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

Ruben Vardanian
Ruben Vardanian, fostul director executiv și acționar al Sberbank CIB, a renunțat la cetățenia rusă la doar un an după ce a primit cetățenia armeană. Foto: Profimedia Images

Ceilalți trei miliardari care au luat aceeași decizie sunt Iuri Milner – investitor Facebook, Timur Turlov – fondatorul companiei de servicii bancare și investiții Freedom Holdings și Ruben Vardanian, investitor armean.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri