Interdicție pentru Rogozin: Moscova protestează oficial

Data actualizării: Data publicării:
rogozin
Dmitri Rogozin

„Ministerul rus de Externe a adresat protestul însărcinatului cu afaceri al României în Rusia, Viorel Cojocaru, ca urmare a interdicţiei impuse de autorităţile române cu privre la traversarea spaţiului său aerian de către un avion de pasageri al companiei aeriene Globus, care asigura un zbor regulat de la Moscova la Chişinău”, a anunţat ministerul.

MAE rus a subliniat că „securitatea a peste 160 de pasageri a fost pusă în pericol”, iar ei nu au reuşit să ajungă la destinaţie la timp.
Moscova califică incidentul drept „o provocare deliberată care afectează în mod serios relaţiile bilaterale”.

„Am cerut autorităţilor române să facă o anchetă minuţioasă cu privire la acest incident şi să ofere părţii ruse explicaţii relevante”, a mai precizat MAE rus, conform TASS.

Vizita viceprim-ministrului rus Dimitri Rogozin în Republica Moldova, care ar fi trebuit să aibă loc vineri, a fost afectată de refuzul României de a permite cursei regulate de pasageri S7-157 Moscova-Chişinău având la bord delegaţia rusă să îi survoleze teritoriul sub pretextul că ar transporta o persoană „aflată pe lista neagră”, explică TASS.

Avionul a făcut o escală la Minsk, de unde vicepremierul a luat o cursă Aeroflot cu destinaţia Moscova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri