Video Kirill, sancționat de Londra. Propagandistul-șef al Kremlinului, înfuriat: Liz Truss e o „creatură analfabetă care-și spune ministru”

Data publicării:
vladimir soloviov
Jurnalistul Vladimir Soloviov, de la Rossia-1, este considerat omul-cheie al propagandei lui Putin. Foto: Profimedia Images

Includerea patriarhului Kirill pe lista de sancțiuni a Londrei i-a înfuriat pe propagandiștii ruși de la televiziunea Rossia-1. Celebrul Vladimir Soloviov, considerat omul de casă al Kremlinului și care figurează și el pe lista persoanelor sancționate, s-a dezlănțuit în emisiunea lui și a trimis-o pe Liz Truss, ministrul britanic de externe, direct în iad, folosind cuvinte grele la adresa șefei diplomației britanice: creatură analfabetă, prost educată, care îi persecută religios pe ruși.

Iată episodul de delir verbal:

„Anglia nu mai este doar inamicul Rusiei. Nu mă refer la poporul englez sau la cultura engleză, nici la William Shakespeare, nici la lordul Byron, care a fost supărat când a aflat că a devenit englez. Nu, nu, nu, nu, nu. Dar o anumită Liz Truss, care este mândră de faptul că ne-a sancționat Patriarhul, ei bine, ce înseamnă asta? Am putea spune că este vorba de persecutarea creștinilor de către o creatură analfabetă și fără valoare, care se numește ministru de externe. A ce? A unei țări care și-a trădat credința din cauza poftelor regelui? Iar din asta a apărut anglicanismul? Ce e asta? Iar acum ea, care e atât de plină de sine, încearcă să persecute pentru Patriarhul nostru? Am putea considera că Liz Truss declară un război religios împotriva Rusiei și întregii ortodoxii? Cel mai important lucru - ce fel de megalomanie trebuie să aibă această femeie prost educată, care a absolvit totuși o instituție respectabilă? De la tătari și de la mongoli, nu a mai fost o asemenea îndrăzneală fantasmagorică! Cine se crede ea? Cine e ea? Care ar fi singurul lucru pentru care ea ar intra în istorie? Că ne-a persecutat Patriarhul? Este un loc special în iad pentru oameni ca ea. Este clar”, a spus Vladimir Soloviov.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri