Kremlinul neagă că ar fi responsabil de atacurile informatice din SUA

Data publicării:
om la calculator

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat marți drept „nefondate” suspiciunile manifestate în SUA privind atacuri comise de „hackeri” ruși asupra unor pagini web dedicate organizării alegerilor prezidențiale din noiembrie în statele Illinois și Arizona, transmite Agerpres.

om la calculator

„Aceste declarații sunt total nefondate, nu se susțin cu nimic. Nu arată fapte, sunt absolut goale”, a spus Dmitri Peskov în fața unui grup de jurnaliști. „Președinția rusă nu consideră necesar să acorde atenție acestor acuzații”, a adăugat el.

Potrivit presei americane, Biroul Federal de Investigații (FBI) a asigurat că dispune de dovezi conform cărora pirați informatici străini au atacat acele două pagini web. Deși FBI nu a precizat naționalitatea presupușilor pirați informatici care au atacat website-urile din statele Illinois și Arizona, postul NBC și cotidianul The Washington Post au susținut că acești pirați informatici sunt ruși.

Acest nou scandal survine într-un context deja tensionat după ce Washingtonul a acuzat Moscova pentru un atac cibernetic asupra sistemului informatic al Comitetului Național Democrat (DNC), de unde hackerii ruși ar fi sustras circa 20.000 de e-mailuri publicate la sfârșitul lunii iulie de Wikileaks.

„Este vorba despre un atac extrem de sofisticat provenit de la un organism străin”, a explicat atunci într-un mesaj de uz intern un responsabil electoral din statul Illinois.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri