Kremlinul readuce în discuție incidentul cu nava britanică din Marea Neagră și vrea „un răspuns dur”

Data publicării:
vladimir putin la birou
Președintele rus Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Intrarea, luna trecută, a unei nave britanice în ceea ce Moscova consideră că ar fi apele teritoriale ruse din apropierea peninsulei Crimeea este genul de provocare care necesită un răspuns dur, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit Reuters.

Dmitri Peskov a afirmat că incidentul respectiv a fost o „provocare bine pusă la punct”, iar reacţia preşedintelui Vladimir Putin a indicat în mod clar că orice eventuală repetare va atrage după sine un răspuns pe măsură.

„Este evident că reacţia va fi dură”, a subliniat Dmitri Peskov, într-o intervenţie la postul public rus de televiziune.

Săptămâna trecută, Rusia a contestat dreptul navei britanice HMS Defender de a traversa apele din apropierea peninsulei Crimeea, în timp ce Londra consideră că nava sa este total îndreptăţită să facă acest lucru.

Moscova susţine că nava britanică a intrat ilegal în apele sale teritoriale și a ameninţat că forţele ruse ar putea bombarda navele britanice, dacă acţiuni similare vor mai avea loc în apropiere de Crimeea, peninsulă anexată de Rusia în 2014. 

Rusia a acuzat Marea Britanie şi Statele Unite că încearcă să provocae un conflict în Marea Neagră şi a declarat că îşi va apăra graniţele folosind toate mijloacele posibile, inclusiv forţa militară

Citiți și: Putin: Și dacă scufundam distrugătorul britanic în Marea Neagră nu cred că ajungeam "în pragul celui de-al Treilea Război Mondial"

Sursa: Agerpres

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri