Sari la conținut

Kremlinul va construi o clinică medicală doar pentru Putin şi camarila sa

Kremlinul intenţionează să construiască o clinică medicală privată pentru preşedintele Vladimir Putin şi pentru înalţii oficiali ruşi, potrivit unor documente consultate de Reuters şi unor surse apropiate proiectului.

Putin, Hollande, Merkel And Poroshenko Meet Over Ukraine Peace Plan

Foto: Guliver/GettyImages

Proiectul clădirii cu trei etaje, ce va fi ridicată pe terenul Spitalului Clinic Central dintr-o suburbie a Moscovei, prevede spaţiu pentru 10 pacienţi concomitent şi sisteme de comunicaţii rezervate pentru preşedinte, premier şi alţi lideri.

Clinica, a cărei construcţie va costa circa 48,11 milioane de dolari, va avea apartamente VIP, o piscină, camere unde pacienţii pot organiza întâlniri de lucru şi spaţii pentru consilieri.

Într-un răspuns pentru Reuters, Departamentul pentru Administrarea Proprietăţii Kremlinului a confirmat că această clinică este în proiect, dar a subliniat că este destinată pentru sute de oficiali ai statului.

Spitalul Clinic Central a fost, decenii la rând, locul unde elita sovietică şi, ulterior, rusă, a primit îngrijiri medicale. Angajaţii sunt verificaţi de serviciile de securitate ale statului, au dezvăluit foşti manageri ai spitalului.

Însă, în ultimele două decenii, o parte din elita ţării a preferat să se trateze în străinătate, astfel că spitalul nu mai este vârful medicinii ruse, au spus mai mulţi medici pentru Reuters.

Tensiunile actuale dintre Moscova şi Occident a dus la o schimbare a atitudinii, astfel că există din nou cerere pentru îngrijiri medicale de top sub controlul statului rus.

În plus, Putin, în vârstă de 64 de ani, şi o parte dintre aliaţii săi apropiaţi ajung la o vârstă la care probabilitatea să se îmbolnăvească şi să aibă nevoie de mai multe intervenţii medicale este mai mare.

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă