Liderul opoziției ruse, aproape orbit de atacul cu lichid verde

Data publicării:
03navalny-master768
Foto: Evgeny Feldman

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a anunțat că vederea sa este aproape pierdută, după ce a fost stropit cu un lichid verde, la finalul lunii aprilie. El și-a exprimat intenția de a candida la alegerile prezidențiale de anul viitor.

03navalny-master768
Foto: Evgeny Feldman

Un doctor care l-a consultat pe Aleksei Navalnîi i-a spus că și-a pierdut vederea în proporție de 80%. Medicul i-a mai spus că vederea s-ar putea îmbunătăți, însă nu sunt perspective concludente în acest sens.

Inițial, atacul cu lichidul verde nu era considerat atât de periculos, deoarece liderul opoziției din Rusia a mai fost stropit cu un lichid de aceeași culoare, în acest an, dar fără efecte adverse, scrie The New York Times.

De această dată, Navalnîi a fost transportat la spital cu arsuri grave la ochiul drept. Potrivit sursei citate, antisepticul „clasic” este greu de spălat însă este inofensiv. Medicul oftalmolog care l-a consultat a precizat că lichidul cu care acesta a fost stropit de această dată mai conținea o soluție în afara dezinfectantului obișnuit.

În aceeași postare de pe site-ul său, Aleksei Navalnîi a avut puterea să glumească. El a postat o imagine prelucrată în stilul Terminator și a spus că Rusia va avea un președinte cu un ochi alb.

2f80043df25125bb6d9137eaefba9abd
Foto: navalny.com

Pe de altă parte, susținătorii lui Navalnîi au anunțat că l-au identificat pe atacator pe baza unor filmări. Ar fi vorba despre același activist pro-guvernamental care a aruncat cu urină pe fotografiile unui fotograf american, într-o galerie de artă.

Poliția din Moscova a anunțat că a deschis o anchetă, însă aceasta se pare că trenează. Aleksei Navalnîi a acuzat că nu a fost audiat niciunul dintre susținătorii săi, nu au fost vizionate camerele de supraveghere și nicio persoană nu a fost arestată.

Avocatul de 40 de ani, care şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţie în 2018, a organizat o vastă manifestaţie anticorupţie la Moscova la sfârşitul lunii martie. A fost arestat atunci şi a stat două săptămâni după gratii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri