„Mafia cimitirelor” din Rusia nu a lăsat o femeie să își îngroape soțul. Aceasta a dus sicriul în fața parlamentului regional

Data actualizării: Data publicării:
rusia

Trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost lăsat în sicriul deschis, în fața parlamentului regional din sudul Rusiei, după ce văduva bărbatului a avut o altercație cu o bandă de 30 de bărbați, în cimitir, scrie BBC News.

Un clip filmat în timpul protestului organizat de femeie a fost distribuit pe Twitter de parlamentarul Azat Tuimasov, care i-a cerut guverntorului din Samara să ia măsuri de urgență.

„Nu am văzut niciun fel de dorință din partea ta pentru a-i ajuta pe oameni. Rezultatul este un sicriu cu un trup neîngropat. Stă în fața Parlamentului așteptând o decizie pe care nu mai vine. Subordonații tăi îți spun minciuni, iar tu îi crezi”, i-a transmis parlamentarul guvernatorului.

Ulterior, guvernatorul Azarov le-a cerut oficialilor săi anti-corupție să „ia măsuri dure” în legătură cu acest incident.

Tuimasov precizează că a mers împreună cu femeia să îngroape sicriul, dar că la cimitir au fost întâmpinați de o bandă de 30 de bărbați, care i-a împiedicat.

Femeia susține că aceștia i-au cerut o taxă de 50.000 de ruble, echivalentul a 674 de euro, pentru a o lăsa să își îngroape soțul.

„Sunt o mamă singură. De unde să am eu banii ăștia”, a declarat femeia pentru postul rusesc Ren TV.

Presa din Rusia scrie că bărbatul decedat a fost mutat ulterior la morgă și că femeii i s-a oferit un alt loc pentru a-și îngropa soțul, într-un sat din apropiere.

Scandalul dintre femeie și bandă a pornit pentru că în cimitirul Rubezhnoye are monopol o singură firmă care se ocupă de înmormântări. Potrivit lui Tuimasov, cei 30 de bărbați au înconjurat locul și nu i-au lăsat pe oameni să sape groapa. Cazul nu este izolat: mai multe localități din Rusia se confruntă cu o adevărată mafie a cimitirelor, care îi obligă pe oameni să plătească bani grei pentru a-și îngropa apropiații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri