Mall-ul din Rusia funcţiona fără autorizaţia pompierilor. V. Putin: "Cum este posibil să se întâmple aşa ceva?”

Data actualizării: Data publicării:
putin mall

41 din cei 64 de oameni care au murit în incendiul dintr-un mall din Rusia erau copii, iar pe măsură ce ancheta avansează, ies la iveală detalii care indică o neglijenţă criminală la mijloc. Primele informaţii din anchetă arată că mall-ul, deschis acum 5 ani, funcţiona fără autorizaţia pompierilor. Au fost găsite şi numeroase nereguli în funcţionarea centrului comercial şi mai mulţi oameni au fost reţinuţi. Printre ei, şi cel care închiriase spaţiul de unde a izbucnit incendiul, un loc de joacă. Între timp, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demisia celor care sunt responsabili de tragedie.

Revoltaţi, mii de ruşi au ieşit în stradă şi cer ca vinovaţii să fie traşi la răspundere cât mai rapid. Oamenii acuză autorităţile de neglijenţă şi spun că tragedia a avut loc din cauza corupţiei.

Serghei Agarkov, părintele a două dintre victime: „Au spus că au salvat 200 de persoane. Cine sunt aceşti 200? Sunt cei care au ieşit singuri, iar alţii se sufocau la etajele trei şi patru.”

Printre ruine, anchetatorii caută dovezi, mai ales că cercetările preliminare au scos la iveală probleme grave. Din motive necunoscute, un paznic a oprit alarmele de incendiu, uşile de evacuare nu puteau fi deschise, iar planul de evacuare nu putea fi pus în practică. Din tot etajul trei al mallului din Kemerovo nu a mai rămas nimic în urma incendiului de duminică.

Este posibil ca focul să se fi extins cu atâta repeziciune din cauza materialelor de construcţie folosite, printre care şi plastic ieftin.

Preşedintele rus a mers la faţa locului şi cere acum explicaţii.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: „Ce se întâmplă aici? Nu suntem în război, nu este o explozie accidentală în mină. Oamenii au venit să se relaxeze, copiii... Tot vorbim de demografie şi să pierdem atâţia oameni. De ce? Din cauza unei neglijenţe criminale, din cauza indolenţei. Cum este posibil să se întâmple aşa ceva?”

Bilanţul tragediei ar putea urca. Există încă mai mult de 60 de oameni care sunt daţi dispăruţi. Iar dintre corpurile găsite, în trei zile, doar 24 au putut fi identificate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri