Mesajul lui Putin de 8 Martie: Curajul femeilor pe câmpul de luptă „îi uimeşte chiar şi pe combatanţii cei mai experimentaţi”

Data publicării:
v putin la sedinta foto alaturi de femei cu buchete in brate, de 8 martie
Vladimir Putin a decorat mai multe femei de 8 Martie. Foto: kremlin.ru

Preşedintele Vladimir Putin le-a felicitat de 8 Martie pe femeile din Rusia, cu o menţiune specială pentru cele care servesc în armată, „riscându-și viaţa pentru a evacua răniţii de pe câmpul de luptă”.

„Dragi femei, vă felicit cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Această zi, care este marcată în multe ţări, este o zi specială pentru Rusia (...) deoarece respectul pentru femeie şi maternitate este o valoare absolută care se transmite de la o generaţie la alta”, a spus Vladimir Putin într-un mesaj video difuzat de Kremlin, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

El a primit la Kremlin o delegație formată din femei, cărora le-a ținut un discurs și le-a dat flori. La final, urmat și o scurtă ședință foto.

„În această zi, vreau să felicit în mod special femeile militar, care şi-au ales înalta misiune de a apăra Patria”, a mai arătat el.

Liderul de la Kremlin, care miercuri va înmâna distincţii de stat cu ocazia Zilei Femeii, a adăugat că se referă la femeile care servesc în unităţi de luptă, precum şi la femeile medic şi asistent de pe front.

„Cele care îşi riscă viaţa pentru a evacua răniţii de pe câmpul de luptă”, a precizat Putin, adăugând că acest curaj al lor „îi uimeşte chiar şi pe combatanţii cei mai experimentaţi”.

Aproximativ 1.100 de femei servesc în rândurile armatei ruse din Ucraina, a declarat marţi ministrul Apărării, Serghei Şoigu.

„În prezent, 1.100 de femei iau parte la operaţiunea militară specială, dintre care o treime au fost decorate”, a spus oficialul de la Moscova, într-o reuniune cu conducerea armatei.

El a precizat că peste 39.000 de femei sunt în prezent în rândurile Forţelor Armate, dintre care aproape cinci mii deţin gradul de ofiţer.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri