Sari la conținut

Moscova | Proteste faţă de planurile Guvernului de a demola blocuri sovietice

Mii de moscoviţi au protestat duminică în sud-vestul capitalei ruse, faţă de planurile Guvernului de a muta milioane de cetăţeni din blocuri sovietice nesigure, însă numărul manifestanţilor a scăzut faţă de mitingurile precedente, relatează Reuters, citată de News.ro.

protest moscova

FOTO: Twitter

Potrivit unui martor citat de agenţia internaţională, aproximativ 5.000 de oameni au participat la cel mai recent miting, comparativ cu 60.000 la un protest din 14 mai.

Poliţia a estimat numărul participanţilor la protestul de acum săptămâni la 8.000, dar estimarea sa a acoperit o zonă restrânsă.

Proiectul de lege propus de Guvern propune mutarea unor moscoviţi în apartamente moderne, însă oamenii se tem că nu vor avea drept de proprietate asupra noilor locuinţe, după ce autorităţile locale au provocat anul trecut nemulţumire când au demolat numeroase chioşcuri.

În plus, cei vizaţi sunt îngrijoraţi în legătură cu poziţia şi calitatea noilor blocuri, în legătură cu lipsa infrastructurii şi faptul că noile clădiri construite în locul blocurilor lor vor distruge aspectul istoric al capitalei ruse.