„Negustorul Morții”, primul interviu după eliberarea din închisoare: „În primul rând, furia te va distruge pe tine”

Data actualizării: Data publicării:
viktor bout in avion, dupa eliberare
Viktor Bout în avion, după eliberare, în drum spre casă. Foto: Profimedia

Traficantul de arme rus Viktor Bout, „Negustorul Morții”, proaspăt eliberat în urma unui schimb de prizonieri între SUA și Rusia, a povestit că cel mai dificil lucru în timpul detenției în închisorile din America a fost incapacitatea de a comunica cu cei dragi, el având dreptul la un singur telefon pe lună.

„Cel mai dificil lucru este incapacitatea de a comunica cu cei dragi perioade lungi de timp. Un telefon pe lună. (...) Lipsa comunicării cu prietenii, rudele, cu ei iubiți este cel mai dificil lucru care se poate întâmpla”, a declarat Viktor Bout într-un interviu publicat sâmbătă de RT, potrivit agenției ruse TASS.

El a mai spus că a stat aproximativ trei ani la izolare în închisoare.

Întrebat cum se simte acum, Bout a răspuns: „Mă simt o persoană fericită”. 

El a mai adăugat că nu este furios.

„Furia îndreptată împotriva cuiva... în primul rând, furia te va distruge pe tine. Nu spun că nu trebuie să fii responsabil pentru ceea ce ai făcut, dar nu trebuie să porți furia în tineinima ta”. a mai spus „Negustorul Morții”.

Baschetbalista americană Brittney Griner a fost eliberată joi de Rusia, într-un schimb de prizonieri cu Statele Unite, care l-au eliberat la schimb pe celebrul traficant de arme Viktor Bout, supranumit „Negustorul Morții”.

Schimbul de prizonieri, care a fost intermediat de Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită, a avut loc pe pista aeroportului din Abu Dhabi, unde cei doi prizonieri s-au intersectat pentru câteva secunde în timp ce erau predați către autoritățile propriilor țări.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri