Sari la conținut
News Alert

Peste 70 de cadavre au fost recuperate din Marea Neagră

Corpul pilotului avionului militar rus de tip Tu-154 care s-a prăbuşit duminică în Marea Neagră cu 92 de persoane la bord a fost recuperat de scafandri de pe fundul mării, de unde au fost aduse la suprafaţă alte 70 de părţi de cadavre, informează agenția rusă Tass.

marea neagra cautari avion tupolev prabusit

„Atunci când au fost ridicate fragmente din fuzelaj, s-a mai găsit un cadavru. După ce a fost ridicat, cadavrul a fost identificat ca fiind al pilotului comandant al avionului Roman Volkov, judecând după însemne”, a declarat o sursă din echipa de căutare pentru presa rusă.

Potrivit sursei citate, au fost recuperate din mare 70 bucăţi cadavre.

Pe de altă parte, scafandrii au scos luni de pe fundul mării un fragment din partea de mijloc a fuzelajului, după ce au recuperat, anterior, mai multe fragmente mai mici, în largul staţiunii balneare Soci, de unde a decolat aeronava către Siria, a declarat un purtător de cuvânt al operaţiunii de căutare pentru Tass.

„Până acum, un fragment de patru metri din partea de mijloc a fuzelajului a fost scos de pe fundul mării”, a spus purtătorul de cuvânt, care a adăugat că operaţiunile continuă.

Un avion al Armatei ruse cu 92 de oameni la bord s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, în Marea Neagră. S-a întâmplat la puţin timp de la decolare și este încă neclar de ce piloţii nu au transmis niciun mesaj SOS. Nu există supraviețuitori.