Prietenii bizari ai Rusiei din străinătate: Ce au în comun o prințesă din Italia, nepotul lui Charles de Gaulle și Steven Seagal

Data actualizării: Data publicării:
Vittoria Alliata di Villafranca, Steven Seagal și Pierre de Gaulle
90 de delegați, printre care mai mulți conspiraționiști, s-au adunat la Moscova dornici să repete propaganda Kremlinului în cadrul Mișcării Internaționale a Rusofililor. Colaj foto: Profimedia Images / Twitter

Ce prieteni mai are Rusia în străinătate? Judecând după cine a participat la congresul Mișcării Internaționale a Rusofililor, un eveniment organizat de activiști conservatori și prezentat en fanfare într-o sală de sticlă a Muzeului Pușkin de la Moscova, printre aceștia se regăsesc multe personaje excentrice și adepți ai teoriei conspirației, relatează The Guardian.

Trei dintre cei mai de seamă participanți la evenimentul de la Moscova: controversatul actor Steven Seagal, un nepot al lui Charles de Gaulle și o prințesă din Italia – o intelectuală cunoscută pentru că a tradus operele lui Tolkien și care se teme că tinerii europeni sunt încurajați să se căsătorească cu vacile lor.

„Sunt aici ca să promovez pacea și prietenia și cred că acest conflict a fost provocat și cauzat de interesele anglo-saxone... cred că asta pune lumea într-un mare pericol și sunt aici ca să lupt împotriva acestui lucru”, a spus Pierre de Gaulle, nepotul marelui general francez Charles de Gaulle și una dintre persoanele care au ținut discursuri în cadrul conferinței din Rusia.

De Gaulle junior a atras deja controverse. Luna trecută, acesta a declarat pentru ziarul francez Le Parisien că Occidentul l-a „lăsat din nefericire pe Zelenski, pe oligarhii lui și grupurile militare neonaziste să se blocheze într-o spirală a războiului”.

Pierre de Gaulle
Pierre de Gaulle a declarat că Occidentul l-a „lăsat din nefericire pe Zelenski, pe oligarhii lui și grupurile militare neonaziste să se blocheze într-o spirală a războiului”. Foto: Profimedia Images

Yves de Gaulle, fratele mai mare al lui Pierre, a spus pentru Le Parisien că părerile fratelui său „nu privesc pe nimeni altcineva în afară de el – nu pe mine, nu pe familia noastră și cu atât mai puțin pe general”.

Pierre le-a spus participanților la conferința de la Moscova: „Bunicul meu avea o înțelegere foarte profundă și intensă despre liderii ruși și poporul rus, de asemenea. Așa că era destul de conștient de interesul și nevoia geografică pentru ca Europa și Franța să se alieze cu Rusia.”

„Tot mai mulți oameni devin conștienți că acest conflict a fost creat să distrugă blocul unitar al Europei în beneficiul americanilor”, a mai spus Pierre de Gaulle.

Fiind un bancher, Pierre a spus că este în căutare de persoane „cu opinii diferite care au o percepție diferită despre pace”, inclusiv dintre aceia care caută „contracte financiare, contracte de investiții”.

Fost membru al parlamentului bulgar: A venit timpul ca „forțele luminii să învingă forțele întunericului”

90 de delegați, printre care mai mulți conspiraționiști, s-au adunat săptămâna aceasta dornici să repete propaganda Moscovei.

Nikolai Malinov, un fost membru al parlamentului bulgar care a fost sancționat de Statele Unite, a declarat în deschiderea evenimentului că a venit timpul ca „forțele luminii să învingă forțele întunericului”.

Steven Seagal a urcat pe scenă îmbrăcat în negru din cap până în picioare – el a fost numit reprezentant special pentru legăturile culturale ruso-americane. „Sunt sută la sută rusofil și un milion la sută rus”, a spus Seagal în timpul unei conferințe de presă.

vittoria-di-villafranca
Prințesa Vittoria Alliata di Villafranca a spus că „Putin mi se pare mai drăguț decât Biden, dar sunt o bună prietenă a surorii vitregi a lui Obama.” Captură foto: Twitter / @ypma_albert

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a fost și el prezent, ceea ce a dat unui eveniment marginal o aură oficială. Lavrov a susținut un discurs, dar a transmis și un mesaj de la Vladimir Putin.

„Nu vedem doar neonazism, vedem chiar nazism propriu-zis, care cuprinde tot mai multe țări europene”, a spus Lavrov. „Vedem cum istoria este distrusă în fața ochilor noștri, monumente sacre sunt distruse”.

Prințesa italiană care a tradus opere de Tolkien, a înfruntat mafia și are o problemă cu vacile

Printre cei aflați pe scenă, cel mai mult a ieșit în evidență Prințesa Vittoria Alliata di Villafranca, o femeie de peste 70 de ani cu părul roșu aprins, cunoscută în Italia mai degrabă pentru faptul că a fost prima care a tradus operele lui Tolkien în italiană.

Prințesa pretinde că a fost nevoită să lupte împotriva Opus Dei și a mafiei pentru a-și recăpăta palatul familiei sale din Bagheria, acolo unde producătorii de film pun în scenă o nouă versiune a romanului Ghepardul de Giuseppe Tomasi di Lampedusa.

Alliata a spus că „rusofobia” a fost creată pentru „noile formule de colonizare” și a legat-o de debarcarea trupelor americane în Sicilia în cel de-al Doilea Război Mondial, despre care a spus că a fost doar un pretext pentru SUA să își răspândească influența.

Vladimir Putin Meets Actor Steven Seagal
Actorul Steven Seagal s-a declarat „100% rusofil și 1.000.000% rus”. Foto: Profimedia Images

Prințesa a spus că participă la conferință în calitate de președintă a Asociației Germano-Arabe și că promovează un „measj de pace”.

Întrebată cum a ajuns în Rusia pentru o conferință a rusofililor, prințesa italiană a spus că a vizitat familia regală a Rusiei. „Sunt o verișoară a Romanovilor. Îi cunosc foarte bine, am venit la nuntă... este o legătură țaristă”.

Alliata a mai spus că se află în Rusia să arate „că există și alți oameni pe lume care împărtășesc opinia ta și viziunea ta despre lume... și asta face să fie mai ușor pentru o doamnă dintr-un sat din Sicilia care se uită cu groază cum fiul ei vrea să se căsătorească cu o vacă.”

Prințesa a evitat subiectul războiului, Alliata menționând că „nu sunt expertă în acest subiect”.

„Este datoria mea să explic cum stau lucrurile”, a adăugat ea despre discursul ei. „Nu are nimic de-a face cu simpatiile personale. Putin mi se pare mai drăguț decât Biden, dar sunt o bună prietenă a surorii vitregi a lui Obama.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri